een klasse apart in verzekerde kwaliteit

Werknemers willen pensioentekort wegwerken

De richtlijn voor een goede oudedagsvoorziening is 70 procent van het laatstverdiende loon. Dat is voor veel werknemers niet weggelegd. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat minstens 50 procent van de werknemers een pensioengat heeft.

Een pensioengat kan op verschillende manieren ontstaan. Een parttime baan, verandering van werkgever, een leaseauto of een echtscheiding hebben allemaal nadelige gevolgen op de pensioenopbouw. Daar komen recente nadelige maatregelen van de pensioenfondsen bovenop.

De meeste werknemers weten niet of ze een pensioengat hebben, maar 40 procent wil wel weten of hun pensioenopbouw voldoende is om na hun pensionering op dezelfde voet verder te kunnen leven. Is dat niet het geval, dan is 45 procent bereid extra te sparen. Dat doen ze bij voorkeur niet bij hun eigen pensioenfonds.

Werknemers kunnen via de zaak via een pensioenverzekeraar bijsparen. Maar ook kunnen ze in de privésfeer hun pensioenopbouw verbeteren, bijvoorbeeld via een lijfrente, via (bank)sparen of (bank)beleggen. De mogelijkheden zijn legio, maar moeten wel goed aansluiten op al bestaande voorzieningen. Als pensioenspecialisten informeren wij u en uw medewerkers graag over de beste pensioenoplossingen. Uiteraard nemen wij de fiscale aspecten in ons advies mee.