een klasse apart in verzekerde kwaliteit

Houd uw medewerkers aan het fietsen

De bedrijfsfiets is populair onder werknemers. Bijna 20 procent van alle nieuw verkochte fietsen in Nederland is een belastingvriendelijke fiets van de zaak. Ook met de werkkostenregeling (WKR) heeft u als werkgever voldoende mogelijkheden om uw medewerkers aan het fietsen te krijgen of te houden.

Met de WKR zijn in 2015 vele losse fiscale regels voor vergoedingen, zoals de bedrijfsfiets, vervangen door een centrale regeling.  In plaats hiervan kunt u als werkgever een budget van 1,2 procent van de totale loonsom (de 'vrije ruimte') gebruiken voor vergoedingen en verstrekkingen aan uw werknemers. Wordt dit budget overschreden, dan betaalt u 80 procent naheffing.

Gelukkig blijkt dat het ook onder de WKR heel goed mogelijk is om een bedrijfsfiets aan te blijven bieden. U kunt namelijk een fiets vergoeden of verstrekken zolang u binnen het budget van 1,2 procent blijft. En een groot voordeel in vergelijking met de oude situatie, er worden aan de fiets geen beperkingen gesteld.

Wilt u precies weten wat u nog voor uw medewerkers aan belastingvriendelijke extraatjes kunt regelen en hoe u een mooi Employee Benefits-pakket opbouwt, zodat u als werkgever aantrekkelijk blijft voor het talent op de arbeidsmarkt? Wij geven u graag een deskundig advies op maat.