een klasse apart in verzekerde kwaliteit

Bescherm u tegen ladingdiefstal

De afgelopen maanden zijn er opvallend veel ladingdiefstal gemeld. Het gaat bovendien vaak om grote bedragen per diefstal. In het algemeen zijn vooral dure elektronica, kleding en voeding in trek bij dieven.

Per jaar gaat het om enkele honderden aangiftes van ladingdiefstallen en pogingen daartoe. Verzekeren is een absolute noodzaak bij het transport van goederen. Niet alleen de voor de hand liggende goederen worden gestolen. Natuurlijk hebben criminelen het voorzien op elektronische apparatuur, sigaretten en drank, maar ook levensmiddelen, frisdrank en bouwmaterialen worden veel gestolen.

Verzekeraars keren de claims voor ladingdiefstal niet altijd uit. U moet namelijk wel voldoende voorzorgsmaatregelen voor beveiliging hebben genomen en u moet de juiste dekking hebben gekozen. Ook kan de vervoerder zijn aansprakelijkheid hebben beperkt tot een bepaald bedrag.

Vaak gebruiken vervoerders voor het transport van hoogwaardige goederen nog steeds zeilen opleggers, terwijl de instructie vanuit de eigenaren van goederen en verzekeraars is om gebruik te maken van kastenopleggers of opleggers met anti-slash zeilen. Ook wordt de instructie om gebruik te maken van bewaakte parkeerplaatsen veelal niet opgevolgd. De meeste diefstallen worden namelijk gepleegd vanaf onbewaakte parkeerplaatsen. 

Ladingdiefstal is voor vervoerders een steeds groter probleem en dus ook voor u. Wij adviseren u graag over preventie en over de verzekeringsmogelijkheden.