een klasse apart in verzekerde kwaliteit

Het hoogseizoen voor insluiping

Het najaar is nog steeds het topseizoen voor inbraken, maar de lente is in opkomst als favoriet jaargetijde voor inbrekers. We zetten alles lekker open, zitten meer in de tuin en dat vergroot het risico op insluiping.

De politie waarschuwt in dit seizoen om ramen en deuren niet open te laten als u even wegbent en adviseert om tassen met inhoud en waardevolle spullen uit het zicht te zetten. Inbrekers en insluipers hebben maar een kleine aanleiding nodig om even uw huis binnen te gaan.

Per jaar worden er zo’n 70.000 inbraken gemeld. Dat is minder dan in vorige jaren, maar het schadebedrag per inbraak neemt wel toe. Dat heeft natuurlijk veel te maken met alle dure draagbare digitale apparaten. Populair bij insluipers zijn portemonnees, laptops, tablets, mobiele telefoons, handtassen en sleutels die voor het grijpen liggen.

Ruim negen op de tien inbraken niet worden opgelost. Inbrekers laten weinig sporen na en het oplossen van insluipingen of eenvoudige inbraken hebben niet de hoogste opsporingsprioriteit. Dat betekent dus dat u als slachtoffer uw spullen gewoon kwijt bent. Een goede inboedelverzekering is daarom van groot belang. U krijgt dan in ieder geval de schade vergoed.

Wilt u uw inboedelverzekering laten doorlichten, zodat u zeker weet dat u voldoende verzekerd bent? Worden bijvoorbeeld ook al uw elektronische apparaten vergoed? Neem contact op met ons kantoor. Wij kijken of u zich misschien beter kunt verzekeren. Heeft u uw woning laten beveiligen? Meld het ons: u kunt dan vaak een korting krijgen op de premie van uw inboedelverzekering.