een klasse apart in verzekerde kwaliteit

Autoverzekering stopzetten of opschorten

Verkoopt u uw auto? Of zet u uw auto een tijd aan de kant? Dan heeft u geen autoverzekering nodig. U kunt deze dus stopzetten. Maar denk daarbij wel aan uw schadevrije jaren!

Als u uw autoverzekering opzegt, blijven uw schadevrije jaren nog 1 jaar geldig. Daarna verliezen ze hun geldigheid. U bent ze dan dus kwijt. Als u later dan weer een auto aanschaft en een verzekering op uw naam zet, begint u met nul schadevrije jaren. Dat betekent dat u meer dan voorheen betaalt voor uw verzekering.

Verzekering opschorten

U kunt er ook voor zorgen dat uw schadevrije jaren drie jaar geldig blijven. Dat kan als u uw autoverzekering opschort. U betaalt dan geen premie meer. Zodra u een nieuwe auto koopt, kunt u die direct op basis van dezelfde dekking verzekeren. U behoudt dan dus de opgebouwde jaren en daarmee ook de korting op uw premie.

Of kenteken opschorten

Let op: elke auto op naam moet verzekerd zijn. Als u een auto op uw naam heeft staan, maar u gebruikt deze niet en  u heeft de auto niet op de openbare weg staan, dan moet uw auto minimaal WA-verzekerd zijn. De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) controleert actief of alle auto’s op naam een verzekering hebben. U kunt wel het kenteken van uw auto laten schorsen bij de RDW. Dat kan online via de website van de RDW, of bij een kentekenloket, RDW-keuringsstation of een RDW-balie. Heeft u het kenteken geschorst, dan hoeft u vanaf dat moment de auto niet meer APK te keuren en geen wegenbelasting meer te betalen. U mag uiteraard ook niet met de auto rijden.