een klasse apart in verzekerde kwaliteit

Aangifte bij autodiefstal

Als uw auto gestolen wordt, gaat u naar het politiebureau om aangifte te doen. In de hoop dat uw auto weer teruggevonden wordt en om daarna met die aangifte een claim bij uw verzekeraar in te dienen als u verzekerd bent tegen autodiefstal. Vanaf volgend jaar hoeft u niet meer naar het politiebureau te gaan.

Eén telefoontje is voldoende om de diefstal bij de politie en de verzekeraar te melden. Als u de diefstal meldt bij het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit staat uw auto direct geregistreerd als gestolen. Bel de VbV-Helpdesk: 055-7410001. Die is 24/7 bereikbaar voor het melden van diefstal. Dit betekent ook dat u niet langer dan nodig aansprakelijk bent voor eventuele schade die de dieven veroorzaken en dat de pakkans van de dieven vergroot wordt.

Deze manier van aangifte doen is een centrale afspraak van de nationale politie, de RDW, het Verbond voor Verzekeraars, de stichting Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit en de stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit. Het proces is al een tijdje in werking en zorgt ervoor dat een groot percentage van de gestolen auto's binnen twee uur gesignaleerd stonden. 

Heeft u vragen over uw autoverzekering, of wilt u zeker weten dat u nog wel goed verzekerd bent, neem dan contact met ons op.