een klasse apart in verzekerde kwaliteit

Van pensioenzekerheid naar onzekerheid?

Bijna de helft van alle werknemers die via hun werkgever pensioen opbouwen, heeft weinig vertrouwen in hun pensioenfonds. Dat is gezien de onrust en de onzekerheid over het pensioen best begrijpelijk.

Nog steeds is bij een aantal pensioenfondsen de zogeheten dekkingsgraad laag en dat betekent dat zij mogelijk moeten korten op de pensioenuitkeringen.  Het gaat dan om het aanvullende pensioen dat is opgebouwd via de werkgever. Op de AOW wordt niet gekort. Dat is misschien niet helemaal onverwacht, maar het blijft toch vervelend. Ook omdat iemand die al met pensioen is er weinig meer aan kan doen.

Het opgebouwde pensioen leek vroeger een zekerheid, maar door de crisis en het beleid van veel fondsen is het dat niet meer. Dat leidt er dan ook toe dat steeds meer mensen zelf voor pensioenzekerheid gaan zorgen. Naast de AOW en het werkgeverspensioen bouwen zij zelf een pot op, waarmee ze na de pensionering hun inkomen op peil kunnen brengen.

Wilt u ook extra pensioenzekerheid en uw pensioeninkomen meer in eigen greep krijgen? Maak een afspraak met ons en wij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden die u heeft. Hoe eerder u iets regelt, des te groter de mogelijkheden. Wacht dus niet te lang met uw afspraak.