een klasse apart in verzekerde kwaliteit

Baan kwijt, huis te koop?

Als u uw baan kwijtraakt, kunnen de hypotheeklasten zwaar drukken op uw budget. Maar om dan uw woning te verkopen? Dat wilt u niet.

Ruim de helft van de Nederlanders maakt zich zorgen over het behoud van zijn werk. Ingrepen in de WW zijn weliswaar afgezwakt en even uitgesteld, maar het risico blijft groot dat u er financieel op achteruitgaat als u uw baan verliest. Steeds meer mensen verzekeren zich dan ook om inkomensachteruitgang bij werkloosheid op te vangen.

Een uitkomst bij werkloosheid is de woonlastenverzekering. Daarmee heeft u de zekerheid dat u ondanks een lager inkomen toch uw vaste lasten nog een tijd kunt blijven betalen. De dekking van deze verzekering is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Als u bijvoorbeeld een vaste aanstelling heeft en uw baan verliest, kunt u met een gerust hart solliciteren naar een tijdelijke functie. Wordt uw contract daar vervolgens niet verlengd, dan mag u alsnog een beroep doen op uw woonlastenverzekering. De verzekering keert ook uit als u arbeidsongeschikt wordt.

Door de woonlastenverzekering hoeft u zich geen zorgen te maken dat u uw huis te koop moet zetten als u werkloos wordt. Vraag ons om informatie en advies.