een klasse apart in verzekerde kwaliteit

Woningen minder inbraakgevoelig

Door betere beveiliging van ramen en deuren en strengere bouwvoorschriften zijn woningen een stuk inbraakveiliger geworden. Woningen die sinds 1999 zijn gebouwd hebben een kwart minder kans op inbraak vergeleken met woningen die in de jaren vůůr 1999 zijn gebouwd, zo blijkt uit onderzoek. De strengere bouwvoorschriften zouden tot nu toe al 10.000 inbraken in nieuwbouwwoningen hebben voorkomen.

Door betere beveiliging van ramen en deuren en strengere bouwvoorschriften zijn woningen een stuk inbraakveiliger geworden. Woningen die sinds 1999 zijn gebouwd hebben een kwart minder kans op inbraak vergeleken met woningen die in de jaren vóór 1999 zijn gebouwd, zo blijkt uit onderzoek. 

De strengere bouwvoorschriften zouden tot nu toe al 10.000 inbraken in nieuwbouwwoningen hebben voorkomen. Maar ook zijn bewoners tegenwoordig veel alerter. Sinds 2013 is het aantal woninginbraken afgenomen. Volgens de politie neemt ook het aantal insluipingen af, waarbij dieven door openstaande ramen en deuren glippen. “Dat komt doordat mensen beter opletten en op tijd een raam dichtdoen”, aldus de politie. 

Dat betekent niet dat er helemaal niet meer wordt ingeslopen of ingebroken. De kans dat in een woning wordt ingebroken ligt in Nederland - bij bestaande en nieuwbouwwoningen - rond de één procent. Bij nog eens één procent van de woningen wordt een inbraakpoging gedaan die niet slaagt. Jaarlijks is er dus, voor zover bekend, bij ruim 100.000 woningen per jaar een inbreker actief.

Alle reden dus om werk te maken van inbraakpreventie en te zorgen voor een goede verzekering. Neem contact met ons op als u uw inboedelverzekering wilt laten checken. Of het verzekerde bedrag nog wel hoog genoeg is, of ook uw kostbaarheden meeverzekerd zijn en of u niet teveel premie betaalt. Heeft u onverhoopt toch schade, dan kunt u bij ons altijd rekenen op een snelle en correcte afhandeling.