een klasse apart in verzekerde kwaliteit

De grote stap: op kamers

Als uw zoon of dochter op kamers gaat, is het belangrijk dat hij of zij voorbereid is op die zelfstandigheid. Eten koken zal wel lukken, maar hoe zit het met de financiŽle zaken?

U speelt een grote rol in de financiële zelfstandigheid van uw kind. Ga tijdig een gesprek aan over inkomsten en uitgaven, over het belang van het goed regelen van zaken en over de noodzakelijke verzekeringen.

Wat betreft inkomsten, u kunt op de website van DUO nagaan hoe hoog de studiebeurs is en of uw kind in aanmerking komt voor een aanvullende beurs. U kunt zelf ook financieel bijdragen aan de studie van uw kind. Uiteraard kan uw kind ook met een bijbaantje het inkomen verder opkrikken. Let wel op dat er een maximum is dat zonder korting op de beurs bijverdiend mag worden.

En dan de verzekeringen. De zorgverzekering is verplicht, maar ook inboedelverzekering en aansprakelijkheidsverzekering zijn bijna onmisbaar. Wilt u hulp bij de voorbereiding op de financiële zelfstandigheid van uw kind, neem dan contact met ons op.