een klasse apart in verzekerde kwaliteit

Dader aanrijding spoorloos? Waarborgfonds helpt u

Misschien is het u wel eens overkomen. U gaat boodschappen doen en parkeert uw auto. Als u terugkomt, ontdekt u schade door een aanrijding. De dader heeft geen briefje achtergelaten en kan dus niet aansprakelijk worden gesteld. Wie betaalt dan de schade?

Als bij een aanrijding de dader onbekend is, kunt u een beroep doen op het Waarborgfonds Motorverkeer. Het Waarborgfonds hanteert wel een aantal strenge voorwaarden. Zo moet u kunnen aantonen dat u zich binnen 14 dagen heeft ingespannen om de identiteit van de veroorzaker te achterhalen. Denk hierbij aan een politieaangifte, een buurtonderzoek of een advertentie. En u moet verklaringen van getuigen kunnen overleggen.

Bij de politieaangifte wordt overigens geen politierapport meer opgemaakt. U komt met het beschadigde voertuig en een ingevuld en ondertekend Europees Schadeformulier naar het politiebureau. De politieambtenaar stempelt dit vervolgens af en dat ziet het Waarborgfonds als bewijs van politieaangifte.

Het is prettig als uw auto goed verzekerd is. Verplicht is een WA-verzekering. U kunt zich uitgebreider verzekeren met een beperkt cascoverzekering, die onder meer uitkeert als uw auto gestolen wordt of in de brand vliegt. Is uw auto vrij nieuw, dan ligt een keuze voor een uitgebreidere verzekering. U staat dan niet met lege handen als u uw schadeclaim bij het Waarborgfonds wordt afgewezen omdat u niet aan alle voorwaarden voldoet.