een klasse apart in verzekerde kwaliteit

Bescherm uw fiets

Fietsendiefstal is in Nederland de meest voorkomende vorm van criminaliteit. Gemiddeld wordt elk jaar bij vijf procent van de Nederlanders een fiets gestolen. Slechts ťťn op de drie slachtoffers doet hiervan aangifte.

Een gemiddelde fiets is tegenwoordig heel wat waard. Daarom is het erg belangrijk uw fiets goed te beschermen tegen schade en diefstal. U zet ‘m uiteraard op slot, maar zet uw fiets ook aan iets vast en zorg voor een degelijk slot.

Om u financieel in te dekken is het verstandig om een fietsverzekering af te sluiten. U krijgt dan schade vergoed als uw fiets gestolen wordt en – als u daarvoor kiest – als uw fiets beschadigd raakt.

Een verzekeraar stelt wel een aantal voorwaarden aan de verzekering. Ten eerste moet u een goedgekeurd slot gebruiken om uw fiets vast te zetten. En ten tweede moet u altijd aangifte doen bij de politie als uw fiets gestolen is. De kans bestaat namelijk dat de politie uw fiets weer terugvindt. Om die kans te verhogen kunt u bijvoorbeeld ook een code in de fiets laten graveren. Veel gestolen fietsen worden namelijk teruggebracht aan de hand van de postcode of een andere ingegraveerde code. De meeste nieuwe fietsen hebben tegenwoordig een tag (chip) in het frame of aan het slot. Daarmee is de fiets ook makkelijk te identificeren als de uwe.