een klasse apart in verzekerde kwaliteit

Check uw caravan én de verzekering

Nederlanders staan in het buitenland bekend als caravanreizigers. Met een park van 500.000 voertuigen heeft ons land de grootste caravandichtheid in Europa. Jaarlijks kopen Nederlanders zo’n 15.000 nieuwe en 5.000 gebruikte caravans. Als u dit jaar met de caravan erop uittrekt, check dan van te voren wel de staat van uw caravan en zorg voor een goede verzekering.

Ieder jaar houdt de politie, de Bovag of Veilig Verkeer Nederland controle op het onderhoud van caravans. Men constateert dan veel gebreken, vooral aan de banden, de remmen en de gasinstallatie. Dat kan levensgevaarlijke situaties opleveren. Bovendien loopt u bij slecht onderhoud het risico dat u in geval van schade geen uitkering van de verzekeraar ontvangt. Laat dus uw caravan voor uw vakantie goed checken.

Een caravanverzekering is niet verplicht. Een eventuele aanrijding is namelijk via uw autopolis geregeld. Maar u wilt waarschijnlijk wel eventuele schade aan uw caravan vergoed krijgen. U kunt dan kiezen voor een basisdekking waarbij uw caravan of kampeerwagen verzekerd is tegen schade door aanrijding, brand, diefstal en storm. Wilt u een completere verzekering, dan kunt u kiezen voor All Risk waarmee u ook gedekt bent tegen schade die per ongeluk wordt veroorzaakt door uzelf of door een andere onzekere gebeurtenis (hagel!). Vergeet ook de inboedel van uw caravan niet. Een goede verzekering is dus maatwerk. U wilt immers zorgeloos genieten van uw reis. Wij maken het graag voor u in orde.