een klasse apart in verzekerde kwaliteit

Jongeren en geld

Uit onderzoek blijkt dat veel jongeren moeite hebben om met hun geld om te gaan. Tweederde vindt dat moeilijk, terwijl een derde van de jongeren zelfs een riskant uitgavenpatroon heeft en daardoor in financiŽle problemen terecht kan komen.

Te makkelijk geld lenen, kopen op afbetaling, een abonnement voor de mobiele telefoon; het zijn bekende oorzaken waardoor jongeren in de financiële problemen komen. Niet bepaald een ongemak waar je luchtig over kunt doen. Soms zijn jongeren tien of meer jaren aan het afbetalen voor een verplichting die ze tussen hun 16e en 20ste zijn aangegaan. En intussen is het moeilijk zo niet onmogelijk om een nieuwe lening af te sluiten, of een hypotheek. Een schuld kan de financiële perspectieven jarenlang aanzienlijk verkleinen.

Kinderen financieel bewust maken, dat is een belangrijke taak voor ouders. Leren dat je uitgavenpatroon in verhouding moet staan met je inkomsten, dat een lening er erg gemakkelijk uitziet, maar altijd met rente moet worden terugbetaald.

Als specialist in verzekeringen en geldzaken kunnen wij u ondersteunen bij de voorlichting en bij de voorbereiding van uw kinderen op financiële zelfstandigheid. Er komt veel op de kinderen af als ze uit huis gaan: verzekeringen (ziektekosten, aansprakelijkheid, inboedel, auto) en kosten (huur, sparen, vakantie). Wij geven u en hen graag een goed en onafhankelijk advies voor een gedegen voorbereiding daarop. Neem daarvoor contact met ons op.