een klasse apart in verzekerde kwaliteit

De financiŽle kant van een echtscheiding

Bij een echtscheiding moeten er veel financiŽle zaken worden geregeld. De eigen woning met de bijbehorende hypotheek kan daar een onderdeel van zijn.

Vaak wordt de financiële afwikkeling tijdens een echtscheiding bemoeilijkt door emoties. Het is dan zaak alle feiten op een rijtje te zetten. Hoe is het nu geregeld en wat wil ieder van de twee partijen?

Bij een hypotheek gaat het om het bezit (het huis en een eventuele verzekering) en de schuld (de hypotheek). Dat betekent een taxatie en afspraken over de verdeling van de schuld. Verder speelt mee of één van beide partners in de woning blijft wonen, waarbij de vertrekkende partner ‘uitgekocht’ moet worden. Dat kan gevolgen hebben voor de aftrekbaarheid van de hypotheek en voor de aan de hypotheek gekoppelde kapitaalverzekering.

Bij een scheiding heeft u dus te maken met uw geldverstrekker, een taxateur, de verzekeraar en de notaris. Is het dan niet verstandiger ons in te schakelen? Ten eerste kennen wij alle financiële aspecten, ook de fiscale, van een echtscheiding zodat u geen zaken over het hoofd ziet. Ten tweede heeft u maar met één onafhankelijke partij te maken: wij regelen alle andere contacten voor u.