een klasse apart in verzekerde kwaliteit

Verhuur koophuis niet zonder risico

Alvast verhuizen terwijl uw huidige woning nog niet verkocht is? Dan bezit u twee huizen en betaalt u waarschijnlijk dubbele hypotheeklasten. Het is een idee om ťťn huis te verhuren, maar wat zijn daarvan de gevolgen?

Als u uw onverkochte woning wilt verhuren, is daar meestal toestemming voor nodig van de geldverstrekker. Die wil namelijk de zekerheid dat bij een gedwongen verkoop de huurder eenvoudig uit huis kan worden geplaatst. Huurinkomsten zijn onbelast, zolang u niet aan de kinderen of uw partner verhuurt. De verhuurde woning valt in box 3 en dat kan fiscale gevolgen hebben. Wij rekenen graag uit wat dat voor u betekent.

Belangrijk ook is dat u bij eventuele verhuur uw verzekeraar inlicht over het feit dat er iemand anders in uw huis woont. Bij verhuur kunnen nogal wat veranderingen optreden, zoals de waarde van de inboedel of het risicoprofiel. Geeft u de veranderingen niet door dan kan het zijn dat u bij schade zelf voor de kosten opdraait.

Als u uw woning wilt verhuren, kom dan eerst met ons praten over de gevolgen. Wij rekenen uit wat verhuur betekent voor uw belastingaanslag en wij geven de veranderingen door aan uw verzekeraars.