een klasse apart in verzekerde kwaliteit

Premie overlijdensrisicoverzekering daalt

De overlijdensrisicoverzekering is de afgelopen tijd steeds goedkoper geworden. Het prijsniveau ligt vele euroís lager dan zoín 10 jaar geleden.

Vrijwel ieder huishouden heeft een overlijdensrisicoverzekering. Als financiële steun voor de nabestaanden of als financiële zekerheid voor de bank bij een hypotheek. De verzekering keert een vooraf afgesproken bedrag uit bij een overlijden voor een bepaalde leeftijd. Vaak is dat de pensioenleeftijd.

Sinds een tijdje is er geen verschil meer in de premie voor mannen en vrouwen. Hierdoor is de premie voor vrouwen hoger geworden. Jongere vrouwen betalen nu gemiddeld 4 procent meer premie dan eerst, vrouwen van 50 jaar betalen zelfs gemiddeld 20 procent meer. Voor mannen van 25 tot 45 jaar daalde de gemiddelde premie met ongeveer 15 procent, voor mannen van 50 jaar met 12 procent.

De premie wordt door verschillende factoren bepaald. Wie rookt of overgewicht heeft, betaalt een hogere premie omdat het risico op vroegtijdig overlijden groter is. De belangrijkste factor is uw leeftijd. En omdat Nederlanders gemiddeld steeds ouder worden, wordt de kans op vroegtijdig overlijden kleiner en hoeft de verzekeraar minder vaak uit te keren. Daardoor kan de premie omlaag. Of u ook van deze premieverlaging kunt profiteren, vertellen we u graag.